Dental Centar by Šišić

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija predstavlja granu stomatologije koja se bavi dijagnozom i hirurškim liječenjem bolesti, ozljeda i defekata u ustima, čeljustima, licu i vratu. Važno je napomenuti da oralni hirurzi često surađuju s drugim stručnjacima, uključujući ortodonte, protetičare i druge specijaliste, kako bi pružili cjelovitu skrb pacijentima.
Team,Dental,Surgeons,Working,In,Dental,Clinic.

Ovdje su neki uobičajeni aspekti oralne hirurgije:

  • Vađenje zuba: Oralni hirurzi često vrše vađenje zuba, uključujući i umnjake koji mogu izazvati probleme ili nelagodu. Također obavljaju ekstrakcije u slučajevima ozbiljnih karijesa, ozljeda ili drugih problema.
  • Ugradnja implantata: Postavljaju dentalne implantate, metalne vijke koje se ugrađuju u kost čeljusti kao zamjena za korijen zuba. Na implantat se potom postavlja kruna ili most kako bi se zamijenjeni zub funkcionalno i estetski nadomjestio.
  • Korektivna čeljustna kirurgija: Ova vrsta operacija koristi se za ispravljanje problema s čeljustima, poput nepravilnog zagrižaja (malokluzije) ili problema s temporomandibularnim zglobom (TMJ).
  • Uklanjanje cista i tumora: Oralni hirurzi obavljaju kirurške zahvate radi uklanjanja cista, tumora i drugih neoplazmi u usnoj šupljini.
  • Rekonstrukcijska kirurgija: Nakon ozljeda, nesreća ili kirurških zahvata, oralni hirurzi mogu izvesti rekonstrukcijske operacije kako bi obnovili funkciju i estetiku čeljusti, lica i vrata.
  • Prevencija i dijagnostička kirurgija: Ponekad se obavljaju preventivni postupci, kao što je uklanjanje potencijalno problematičnih tkiva kako bi se spriječile buduće komplikacije.

Otkrijte tajne Saradenta

Pridružite se našem velikom broju zadovoljnih klijenata i otkrijte zašto smo jedan od najboljih stomatoloških timova u regiji.

Galerija slika

Saradent je vaša destinacija za potpunu dentalnu njegu – od rutinskih pregleda do složenih procedura, sve usluge su vam dostupne na jednom mjestu.

Zakažite termin

U našem dentalnom centru prvi pregled je besplatan sa željom da svakom pacijentu damo šansu da sazna stanje svojih zuba i mekih tkiva, i naravno da se upozna sa našim timom.

Slične usluge

Slične usluge