Dental Centar by Šišić

Implantati

Implantologija je stomatološka disciplina koja se bavi planiranjem i ugradnjom implantata. Implantat čini umjetni nadomjestak izgubljenog korijena zuba. Smatra se najboljom zamjenom izgubljenog zuba radi bioloških, funkcionalnih, statičkih i estetskih svojstva implantata.
Close-up photo of principle of how dental implants work being demonstrated by a dental specialist

Implantologija

Kada u alveolarnom grebenu (gornjoj ili donjoj vilici) imamo nedostatak jednog ili više zuba dolazi do resorpcije samog grebena. Povlači se  kost gornje ili donje vilice, implantat maksimalno usporava taj proces što je najbolje stvojstvo implantata. Implantati mogu zamjeniti jedan ili više zuba.

U Saradent Dental Centar by Šišić se koriste najmodernije metode planiranja i ugradnje implantata.

Prilikom prve posjete pacijentu se radi 3D snimak. Isti snimak se analizira radi provjere stanja kosti i planiranja ugradnje implantata.

Drugi korak je izrada hirurške šablone . Hirurška šablona predstavlja kompjuterski navođenu implantologiju odnosno, vodilicu za hirurga koja će mu pomoći pri samoj ugradnji. Posebnost kod ove tehnike je minimalna iritacija i oštećenje gingive koje će znatno olakšati i ukloniti postoperativne bolove ili otok.

Sama ugradnja implanta traje od 10 do 15 minuta.  Nakon ugradnje implanta izrađujemo Vam privremene nadomjeske izgubljenih zuba (ako gustoća kosti dozvoljava) koje nosite do izrade pravog protetskog rada.

All on 4, All on 6

Zubni most na 4 ili 6 implantata (All-on-4, All-on-6) je metoda, tačnije koncept svih zubi na samo 4 ili 6 implantata gdje se za bezube osobe, bez obzira je li riječ o donjoj ili gornjoj vilici (a moguće i obje) izrađuje zubni nadomjestak (zubni most) koji je fiksno pričvršćen na četiri (4) ili šest (6) zubna implantata.

Ovaj zahvat pod lokalnom anestezijom, kompjuterski navođenom implantologijom i naprednim hirurškim uređajem omogućuje bolju preciznost ugradnje i trajnost implantata u samo dvije posjete s time da odmah u prvoj posjeti kao privremeno riješenje osoba dobiva privremene zube s kojima odlazi kući.

False teeth on gypsum jaw

Otkrijte tajne Saradenta

Pridružite se našem velikom broju zadovoljnih klijenata i otkrijte zašto smo jedan od najboljih stomatoloških timova u regiji.

Galerija slika

Saradent je vaša destinacija za potpunu dentalnu njegu – od rutinskih pregleda do složenih procedura, sve usluge su vam dostupne na jednom mjestu.

Zakažite termin

U našem dentalnom centru prvi pregled je besplatan sa željom da svakom pacijentu damo šansu da sazna stanje svojih zuba i mekih tkiva, i naravno da se upozna sa našim timom.

Slične usluge

Slične usluge