Zubni mostovi

Zubni mostovi su fiksni protetski nadomjesci koji se izrađuju u situacijama kada osobi nedostaje jedan ili više zuba, a istovremeno postoji određen broj zubi koji mogu biti nosači ili potpora cijelom zubnom mostu.

Zubni mostovi se koriste kada želimo ispuniti prazninu između zuba, a ukoliko se ne popuni taj prostor, postoji rizik da se ostali zubi u ustima počnu pomicati, čime se gubi prostor i narušava pravilan zagriz i postoji mogućnost nastanka parodontoze.

Glavni uvjet za izradu fiksnog mosta jeste da imate dovoljan broj zubi koji mogu biti nosači i potpora cijelom zubnom mostu.

Happy girl pointing fingers at white perfect smile, straight whitened teeth, standing in hoodie against white background. Copy space

Otkrijte tajne Saradenta

Pridružite se našem velikom broju zadovoljnih klijenata i otkrijte zašto smo jedan od najboljih stomatoloških timova u regiji.

Galerija slika

Saradent je vaša destinacija za potpunu dentalnu njegu – od rutinskih pregleda do složenih procedura, sve usluge su vam dostupne na jednom mjestu.

Zakažite termin

U našem dentalnom centru prvi pregled je besplatan sa željom da svakom pacijentu damo šansu da sazna stanje svojih zuba i mekih tkiva, i naravno da se upozna sa našim timom.

Slične usluge

Slične usluge