Ljuspice za zube

Predstavljaju najmanje invazivan tretman u protetici. Ljuspice savršeno rješavaju određene estetske nedostatke na zubima kao što su ; dijasteme (razmak između zuba), prebojenost zuba, demineralizacije na zubima, oštećenja i napuknuća zuba, razliku u veličini zuba, nepravilan položaj i dr.

Za ugradnju ljuspica potrebno je minimalno brušenje prednje površine zuba, a uz pravilnu higijenu i održavanje traju godinama.

Kompozitne ljuspice izrađuju se od kompozitnog materijala, od kojeg se izrađuju i ispuni( plombe), stoga im je kraći vijek od keramičkih ljuspica koje se izrađuju od visoko estetske keramike u laboratoriji. Keramičke ljuspice su puno čvršće i trajnije, te poboljšavaju estetiku, izgled, boju i oblik osmijeha.

Kandidat za ugradnju ljuspica može biti svaka osoba koja ima svoje zube, da nema velike ispune( plombe) na zubima, odnosno mora postojati dovoljno zdrave zubne strukture.

Za izradu ljuspica koristimo savremenu CAD CAM tehnologiju, koja omogućava visok stepen preciznosti, i ugodnosti za pacijenta.

The,Woman,Came,To,See,The,Dentist.,She,Sits,In

Otkrijte tajne Saradenta

Pridružite se našem velikom broju zadovoljnih klijenata i otkrijte zašto smo jedan od najboljih stomatoloških timova u regiji.

Galerija slika

Saradent je vaša destinacija za potpunu dentalnu njegu – od rutinskih pregleda do složenih procedura, sve usluge su vam dostupne na jednom mjestu.

Zakažite termin

U našem dentalnom centru prvi pregled je besplatan sa željom da svakom pacijentu damo šansu da sazna stanje svojih zuba i mekih tkiva, i naravno da se upozna sa našim timom.

Slične usluge

Slične usluge