Krunice

Krunica je fiksni nadomjestak koji se postavlja na prirodne zube, a kojim se nadomještaju jako oštećeni, i estetski neprihvatljivi zubi. Zub koji se nadograđuje potrebno je prethodno zbrusiti kako bi se na njega mogla postaviti krunica koja se trajno cementira.

Zubna krunica se izrađuje u sklopu našeg dentalnog laboratorija što Vam garantuje brzinu, mogućnost višestrukih proba, te posebnu kvalitetu izrade.

U našem dentalnom centru izrađujemo krunice od najkvalitetnijih materijala, koji se uz funkcionalnu dimenziju odlikuju i visokom estetskom razinom.  Na izbor tipa krunice utiče nekoliko faktora, od samog mjesta na koje se postavljaju, stanja nosivih zuba, stanja zubnog mesa, parafunkcija i cijene. 

Young Female patient with pretty smile examining dental inspection at dentist office
Smiling young man sitting in dentist chair while doctor examining his teeth

Keramičke krunice

Bezmetalne keramičke krunice (  cirkon, emax, empress ) ne sadrže metalnu bazu, nego su u potpunosti izrađene od keramike, te predstavljaju najidealnije rješenje kada je u pitanju vrhunska estetika zuba.

Sposobnost keramike da propušta svjetlost, jednako kao prirodan zub, omogućuje da bezmetalna kruna postiže prirodnu boju i izgled zuba. Ove krunice se izrađuju CAD CAM kompjuterskom tehnologijom, koja omogućuje potpunu preciznost izrade zuba, od estetike do funkcionalnosti i zagriza, te su najčešća preporuka pacijentima.

Cirkon je prozračan materijal, koji daje svjetliji i prirodniji izgled zuba, potpuno je biokompatibilan i ne uzrokuje alergijske reakcije.

Tačna dijagnostika, odredit će se za svakog pacijenta na stomatološkom pregledu individualno, ovisno o stanju zuba i rendgenskoj dijagnostici.

Vijek trajanja zubnih krunica individualan je za svaku osobu, a ovisi od niza faktora kao što su zdravstveno stanje osobe, oralna higijena, međuvilični odnosi, kvaliteta zubnih struktura, stanje zubnog mesa, i dr.

Otkrijte tajne Saradenta

Pridružite se našem velikom broju zadovoljnih klijenata i otkrijte zašto smo jedan od najboljih stomatoloških timova u regiji.

Galerija slika

Saradent je vaša destinacija za potpunu dentalnu njegu – od rutinskih pregleda do složenih procedura, sve usluge su vam dostupne na jednom mjestu.

Zakažite termin

U našem dentalnom centru prvi pregled je besplatan sa željom da svakom pacijentu damo šansu da sazna stanje svojih zuba i mekih tkiva, i naravno da se upozna sa našim timom.

Slične usluge

Slične usluge