Dental Centar by Šišić

Dječija stomatologija

Najvažnije stvari u oralnom zdravlju djeteta su saradnja roditelja i stomatologa, adekvatna higijena i prehrana, te redovni dolasci na kontrolu. Preporuka je da roditelji pripreme dijete za prvu posjetu stomatologu kroz razgovor, slikovnice ili crtani film, i ne predstavljati posjetu kao neugodno iskustvo.

5T4A8887

Prvi pregled djece

Poželjno bi bilo da prva posjeta bude i prije nego što postoji potreba za stomatološkim liječenjem. Preporuka je da se pregled obavi odmah po nicanju zubića, a najkasnije do kraja prve godine. Cilj rane posjete stomatologu jeste procjena rizika od nastanka karijesa, informisanje i motivacija roditelja, upoznavanje djeteta sa stomatologom i prostorom ordinacije.

U Saradent dental centar by Šišić postoji ordinacija prilagođena samo za djecu.

Naš tim posebnu pažnju posvećuje najmlađim pacijentima, te čini sve da se postigne najbolja saradnja u cilju očuvanja njihovog oralnog zdravlja.

Usluge iz oblasti pedodoncije (dječije stomatologije) :

  • Prevencija karijesa i edukacija četkanja zuba
  • Fluoridacija zuba
  • Zalijevanje ( pečačenje) fisura
  • Ispuni (plombice) i liječenje zuba 

Otkrijte tajne Saradenta

Pridružite se našem velikom broju zadovoljnih klijenata i otkrijte zašto smo jedan od najboljih stomatoloških timova u regiji.

Galerija slika

Saradent je vaša destinacija za potpunu dentalnu njegu – od rutinskih pregleda do složenih procedura, sve usluge su vam dostupne na jednom mjestu.

Zakažite termin

U našem dentalnom centru prvi pregled je besplatan sa željom da svakom pacijentu damo šansu da sazna stanje svojih zuba i mekih tkiva, i naravno da se upozna sa našim timom.

Slične usluge

Slične usluge