Virtuelna ugradnja zuba – bez rezova i otoka

Gubitak stalnih zuba, jednog ili više, nije kraj!

Savremenom protetikom možete nadomjestiti sve zube koji nedostaju, na način da u potpunosti imitiraju vaš prirodni zub i savršeno se uklapaju sa ostalim zubima. Dentalna protetika podrazumijeva sve oblike funkcionalnih ili estetskih procedura kako bi se pojedini zubi nadomjestili implantima, krunicama, zubnim mostom ili protezama za zube. Pojedinačni gubici krune zuba se nadomještaju keramičkim solo krunama (navlakama), a u slučaju da je izgubljeno ili izvađeno više zuba, izrađuju se zubni mostovi.

 

Savremena tehnologija dostupna i u BiH

Standardna dentalna protetika se napretkom tehnologije sve više primjenjuje metodom 3D implantologije, koju u Bosni i Hercegovini uspješno izvodi dentalna klinika Saradent.

Virtuelna ugradnja implantata podrazumijeva postupak ugradnje titanskog viljka u zubnu kost. To je znatno bolje rješenje ukoliko pacijentu nedostaje samo jedan zub, i procedura tokom koje nije potrebno brusiti susjedne, zdrave zube.

Zubne implantate danas možemo ugrađivati u kost na dva načina:

 • Klasična mala hirurška intervencija
 • 3D navođena implantacija bez hirurških rezova i šavova

Kako bi omogućila bezbolnost, a prije svega preciznu i sigurnu implantaciju, klinika Saradent se koristi najnovijim sistemom 3D implantologije.

Pacijenti su zadovoljni ovom tehnikom postavljanja implantata jer:

 • nema boli
 • proces traje kratko, pacijent je zbrinut u samo dvije posjete
 • implantat je savršeno precizno pozicioniran s obzirom na to kakve su anatomske strukture
 • raspoloživa kost se maksimalno koristi
 • nema rezova, šavova niti otoka

Prednosti cirkon-keramičkih krunica

U Saradent klinici možete brzo nadomjestiti sve nedostajuće zube i bezmetalnom keramikom odnosno cirkon-keramikom. Njih odlikuje otpornost i stabilnost, i ovi su materijali pogodni za osjetljive osobe s obzirom na to da ne uzrokuju alergije.

Cirkon-keramika je savremeni sistem nadoknade zuba koji se primjenjuje u estetskoj stomatologiji. Osim funkcionalnosti, danas je i estetika zuba postala prioritet kod pacijenata.

Karakteristike cirkon-keramičkih krunica su:

 • vrhunska estetika
 • biompatibilnost (ne uzrokuje alergijske reakcije okolnog tkiva)
 • čvrstoća
 • preciznost

Velika prednost cirkon-keramičkih nadomjestaka u odnosu na metal-keramičke je što transparentnost cirkona dopušta prolazak svjetlosti kroz materijal jednako kao kod prirodnog zuba. Cirkon-keramika se izrađuje pomoću kompjuterske tehnologije (CAD-CAM) i njome se postiže potpuno prirodan izgled, sjaj, oblik i transparentnost.

Share:

Kromolj K-4

71000 Sarajevo

+387 33 225 486

Zubotehnika

Radno vrijeme

Pon - Pet: 7:00 - 22:30

Rezervišite termin

info@saradent.ba