Djeca u Saradentu naučila o važnosti zdravlja zuba

U utorak, 15.5.2018. u dentalnoj klinici Saradent u Sarajevu, obilježen je Međunarodni dan porodice, gdje je osoblje klinike ugostilo porodice i održalo edukativno-zabavnu radionicu za djecu. Cilj ovog obilježavanja je bio da se skrene pažnja na važnost dentalnog zdravlja cijele porodice, od najmanjih uzrasta do zrele životne dobi.

Kako veliki broj djece obično ima otpor prema posjetama stomatologu, ova radionica je djeci pokazala da stomatološki pregled u dječijoj ordinaciji klinike Saradent može da bude zabavan. Djeca su na radionici uz doktore iz klinike učili kako pravilno četkati zube, čistiti zube koncem, koja je hrana zdrava za zube, te se zabavili i naučeno praktično primjenili uz maskotu – vjeveric Sunny iz trebevičkog Sunnylanda .

Uz diplome o uspješno završenoj radionici, mališani su sa sobom ponijeli korisne poklone među kojima su bile i svježe i zdrave, organske grickalice Fress.

Za to vrijeme, roditelje su doktori upoznali sa klinikom Saradent i svim tehnološki savremenim metodama koje se u klinici koriste.

Share:

Kromolj K-4

71000 Sarajevo

+387 33 225 486

Zubotehnika

Radno vrijeme

Pon - Pet: 7:00 - 22:30

Rezervišite termin

info@saradent.ba